Fogmaker-sammutusjärjestelmä

Työkoneille

Vaikeapääsyiset ympäristöt edellyttävät nopeaa ja tehokasta sammutusta

Suuret polttoaine- ja hydrauliöljymäärät aiheuttavat suuria riskejä koneille. Jos koneita käytetään lisäksi palovaarallisessa ympäristössä kuten metsäteollisuudessa, jätteiden hyödyntämislaitoksissa tai petrokemiallisessa teollisuudessa, moottoriin kerääntyy usein palavaa materiaalia. Tämä aiheuttaa ilmeisen syttymisvaaran.

Palot leviävät usein erittäin nopeasti. Ruotsissa sovelletaan näiltä osin vakuutusyhtiöiden vaatimuksia SBF 127.

FOGMAKER täyttää nämä vaatimukset. Vesisumu suojaa tulipalolta moottoritilassa, hydrauliikassa ja sisäänrakennetuissa jarruissa. Järjestelmät ovat täys- tai puoliautomaattisia,ja niissä oleva ilmaisin toimii pneumatiikalla. Tämän ansiosta on mahdollista välttää hitsaustöissä ja käynnistysvaiheessa mahdollisesti esiintyviä suuria jännitevaihteluja. Lisäksi ilmaisinon riippumatonvirtalähteestä.

Maan alla käytettävät koneet

Maanalainen konepalo saattaa olla tuhoisa, koska laitteen välittömässä läheisyydessä on usein suuria määriä diesel- ja hydrauliöljyä.

Palo leviää erittäin nopeasti.Maanalainen palo saattaa lisäksi henkilökunnan välittömään hengenvaaraan. Koneita käytetään usein vuorotyössä, ja lisäksi niiden korvaaminen on vaikeaa mahdollisten keskeytysten tapahtuessa. Vesisumu suojaa moottori- ja hydrauliikkatiloja sekä sisäänrakennettuja jarruja. FOGMAKER voidaan aktivoida mekaanisesti, manuaalisesti tai täysautomaattisesti.

Asiakkainamme ovat muun muassa CAT, Atlas Copco, GIA, SCHÖMA, TEREX, Liebherr, Paus HFH ja Normet.

Käyttökohteistamme voidaan mainita esimerkiksi Eurotunnel, LKAB, Zinkgruvan ja Boliden. Täytämme GRAMKOn (Ruotsin kaivosteollisuuden turvallisuustyön työalatoimikunnan) maanalaiselle työlle asettamat vaatimukset.

Oletko kiinnostunut tästä tuotteesta?

Ota meihin yhteyttä!

Kysy lisätietoja